معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از سفر به مسکو، در باره جنایات صهیونیستها در غزه گفت: نمیشود گفت اگر جنگ گسترش پیدا کند، بازنده اصلی رژیم صهیونیستی است، به نظر من از این رژیم چیزی باقی نمیماند که بگوییم بازنده است یا برنده.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز دوشنبه در سخنانی با تروریستی دانستن جمله به غیرنظامیان در اسرائیل، گفت که آمریکا بزرگترین ذینفع از بیثباتی در جامعه بینالمللی است. روسیه برای اصول نظم جهانی منصفانه مشغول جنگ(در اوکراین) است.
روسیه و چین از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل علیه پیش نویس قطعنامه آمریکا در مورد غزه استفاده کردند.نماینده روسیه از اینکه شورای امنیت پس از گذشت 19 روز از بمباران متوالی غزه نتوانسته است قطعنامه ای صادر کند انتقاد کرد.
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا با بیان اینکه "حماس نماینده مردم فلسطین نیست" با تکرار ادعاها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «ایران از روسیه در اوکراین و همچنین حماس حمایت میکند و ما همچنان آنها را برای این موارد پاسخگو خواهیم کرد.»
رئیس جمهوری روسیه گفت: روسیه جنگ در اوکراین را آغاز نکرد، اما در تلاش است تا آن را پایان دهد. راهبرد روسیه برای استفاده از سلاح هستهای به دو عامل بستگی دارد؛ نخست آنکه کسی به سرزمین ما حمله کند و دوم اینکه عاملی موجودیت روسیه را تهدید کند.
شارل میشل رئیس شورای اروپا در واکنش به انتقادها از شکست میانجیگری اتحادیه اروپا میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، روسیه را به «خیانت» به ارمنیها و ناتوانی در تامین امنیت و صلح برای قرهباغ متهم کرد.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه امروز چهارشنبه درباره تبعات اتکا به آمریکا هشدار داد و به سران ارمنستان توصیه کرد تا سرنوشت کشورهایی را که ایالات متحده تکیه کردند، به یاد بیاورند. نخست وزیر ارمنستان اخیرا روسیه را به ناتوانی در تضمین امنیت ارامنه در قره باغ متهم کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که تحولات اخیر در منطقه قره باغ نشان داد که نمیتوان به شراکت روسیه در موضوعات امنیتی اعتماد کرد. جو بایدن نیز در پیامی به نیکول پاشینیان بر ادامه همکاری آمریکا با ارمنستان تأکید کرد.
یک روزنامه آلمان نوشت که کارشناسان این کشور با هشدار درباره جنگ تمام عیار میان ناتو و روسیه، پیشنهادی سه مرحلهای برای توافق صلح میان اوکراین و روسیه ارائه دادهاند.
تشدید لفاظی ها و اقدامات علیه لهستان نوعی جنگ روانی است که مسکو سعی دارد از طریق آن تنش های داخلی در لهستان را در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور افزایش دهد و مردم این کشور را متقاعد کند که ورشو در پی یک ماجراجوئی قصد دارد درگیری نظامی مستقیم با بلاروس و روسیه را آغاز کند.
به دنبال انفجار در کارخانه زاگورسک در منطقه مسکو، این منطقه به طور کامل تخلیه شد. مقامات روسی اعلام کردند که علت این انفجار مهیب حمله پهپادی نبوده است.
نشریه آمریکایی تایم با اشاره به نقش آفرینی گروه نظامی واگنر روسیه در آفریقا نوشت: سال گذشته میلادی و پس از کودتا در بورکینافاسو، مردم پرچم روسیه را تکان میدادند و امسال این اتفاق در نیجر رخ داد. اگر رهبران آمریکا و اروپا مایل هستند تا از تکرار این اتفاق جلوگیری کنند، باید مسیر خود را تغییر دهند.
شورای نظامی تشکیل شده توسط کودتاچیان در نیجر از شرکت پیمانکار نظامی واگنر برای مقابله با مداخله نظامی احتمالی خارجی درخواست کمک کرده است. یک مقام فرانسوی روسیه را متهم به دست داشتن روسیه در کودتای اخیر نیجر متهم کرد.
محمد بازوم رئیس جمهوری برکنار شده نیجر در مقالهای برای روزنامه واشنگتن پست از آمریکا خواست تا برای شکست حکومت نظامیان در کشورش کمک کند. دیروز طرفداران کودتاچیان در پایتخت نیجر با برافراشتن پرچم روسیه به تظاهرات پرداختند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در شورای امنیت سازمان ملل از روسیه انتقاد کرد و مسکو را به دلیل خروج از طرح صادرات غلات دریای سیاه به "باج خواهی" و حمله به سیستم جهانی غذا متهم کرد.